Industrial Park More on liittynyt mukaan ekoteollisuuspuistojen verkostoon

03.10.2022

Hämeenlinnan kaupungin ja Janakkalan kunnan elueilla sijaitseva Industrial Park More on liittynyt mukaan ekoteollisuuspuistojen verkostoon. Industrial Park Moren alueella toimii noin 90 yritystä ja niissä on lähes 1500 työpaikkaa. Toiminta-alueella on 680 käytössä hehtaaria ja vapaana on paljon yrityksille valmiiksi asemakaavoitettuja tontteja.

Ekoteollisuuspuistojen_verkosto_kartta_FI (002)

Ekoteollisuuspuistojen verkostoon kuuluu nyt jo 16 puistoa.

Industrial Park Moren toiminnan keskiössä on vihreä siirtymä, uudistuva teollisuus ja vastuullisen yritystoiminnan kehittäminen. Alueella toimivia yrityksiä ovat muun muassa Can Pack Finland Oy, Fiskars Distribution Center, Fixcel Group Oy, Kiertokapula Oy, Ekocoil Oy, Ekofloor Finland Oy ja Kankaisten Öljykasvit Oy.

Industrial Park More sijaitsee tunnin matkan päästä Helsingistä ja Lahdesta, vajaan tunnin matkan päästä Tampereelta ja puolentoista tunnin ajomatkan päästä löytyy Turku. ”More sijaitsee Suomen kasvukäytävällä, joka on maan suurin yhtenäinen työssäkäynti- ja talousalue. Alueen laajempi ekosysteemiselvitys on parhaillaan käynnissä. Päämääränämme on yritysten tulevien tarpeiden ennakoiminen ja selvittää, millaisia yrityksiä alueella tarvitaan, jotta MORE-alue voisi toimia omana ekosysteeminään tarjoamalla yrityksilleen kaikki niiden tarvitsemat palvelut sekä hyödyntämällä tuotannon sivuvirrat alueen sisäisesti”, kertoo projektipäällikkö Lenita Kantele Industrial Park Moresta.

Ekoteollisuuspuistojen verkostossa on MOREn myötä jo 16 ekoteollisuuspuistoa kaikkialta Suomesta.

”Jaamme mielellämme omaa kokemustamme uudelle verkoston jäsenelle ja toisaalta uusi jäsen Industrial Park MORE tuo lisää vahvuutta ja osaamista verkostoomme”, verkostoa vetävä Kiertotalouskeskuksen johtaja Tuomas Pussila sanoo.