Kuljetusliike Taipaleen terminaalilaajennus tuo Hämeenlinnan alueelle kymmeniä uusia työpaikkoja

Kuljetusliike Taipale Oy laajentaa terminaaliaan MOREn yritysalueella. Ensi keväänä valmistuva terminaalilaajennus tuo Hämeenlinnaan kymmeniä uusia työpaikkoja.

Osana valtakunnallista Kaukokiito-ketjua toimiva Kuljetusliike Taipale Oy tekee mittavan laajennuksen Hämeenlinnan terminaalinsa jatkeeksi Länsiportintielle MOREn yritysalueelle. Nykyiset noin 2000 neliömetrin tilat kasvavat 1350 neliöllä. Laajennuksen ansioista lastaustaskujen määrä lähes tuplaantuu ja samalla myös yrityksen muita tiloja päivitetään. Laajennuksen on tarkoitus valmistua kevään 2022 aikana.

Yrityksessä on 270 työntekijää, joista Hämeenlinnan alueella työskentelee tällä hetkellä noin 100. Tuleva laajennus tuo seudulle jopa useita kymmeniä työpaikkoja lisää ja tarjoaa työtä myös muille raskasta liikennettä palveleville yrityksille.

– Yritys on toiminut Hämeenlinnassa vuodesta 1995 lähtien ja kehitys on ollut koko ajan kasvusuuntainen. Laajennuksella halutaan vastata yhä kasvavaan kuljetustarpeeseen eteläisessä Suomessa ja Hämeenlinna tarjoaa siihen loistavat edellytykset, kertoo Kuljetusliike Taipaleen toimitusjohtaja Timo Louhivaara.

– Hämeenlinnan sijainti valtateiden varrella ja isojen kasvukeskusten lähellä on logistiikan ja varastoinnin näkökulmasta katsottuna erinomainen. Asiakkaamme arvostavat myös kustannustehokkuutta esimerkiksi pääkaupunkiseutuun verraten.

Linnan Kehitykseltä apua myös lisääntyneeseen työvoimatarpeeseen

Linnan Kehitys on ollut mukana kartoittamassa yrityksen toimitilatarpeita ja vaihtoehtoja.

– Linnan Kehityksen paikallistietämyksen avulla saimme kartoitettua laajalti eri vaihtoehtoja erityisesti kuljetustoiminnan ja varastoinnin näkökulmasta. Jatkossa aiomme hyödyntää myös Linnan Kehityksen työllisyyspalvelutiimin osaamista uuden työvoiman löytämiseksi, Louhivaara pohtii.

– Linnan Kehityksen sijoittumispalvelutiimi on viimeisen kahden vuoden ajan ollut etsimässä ja tarjoamassa erilaisia toimitilaratkaisuja Taipaleelle. Olemme päivittäneet tilannetta Timon kanssa säännöllisesti puolin ja toisin, kertoo Linnan Kehityksen sijoittumispalveluiden asiantuntija Mika Kannisto.

– Hämeenlinnalle tämä on upea juttu, joka tuo alueelle hyvän määrän uusia työpaikkoja ja vahvistaa MOREn alueen logistiikkatoimialaa entisestään, Kannisto iloitsee.

– Yhteistyö Linnan Kehityksen kanssa toivottavasti jatkuu, kun työllisyyspalvelutiimimme ottaa seuraavaksi kopin. Uutta työvoimaa on mahdollista löytää esimerkiksi yritykselle suoraan räätälöidyn täsmärekrytoinnin avulla.

Kuljetusliike Taipale Oy on vuonna 1946 perustettu jyväskyläläinen perheyhtiö, joka on erikoistunut kappaletavaran ja elintarvikkeiden kuljettamiseen. Konserniin kuuluvat myös Masa-Kiito Oy ja Taipale Varastointi Oy. Yrityksen toimipisteet sijaitsevat Jyväskylässä ja Hämeenlinnassa.

Kuljetusliike Taipale Oy on osa suomalaista Kaukokiito-järjestelmää, joka on maan johtava yksityinen kuljetusjärjestelmä. Kaukokiidon koko Suomen kattavien terminaali- ja linjaverkostojen ansiosta asiakkaat palvellaan läpi Suomen.

Lisätietoja:

Timo Louhivaara
Toimitusjohtaja, Kuljetusliike Taipale Oy
timo.louhivaara@kaukokiito.fi
p. 040 762 2759

Mika Kannisto
Sijoittumispalveluiden asiantuntija, Linnan Kehitys Oy
mika.kannisto@linnan.fi
p. 040 451 3513